cafe-959632_1920

Welkom op dearbodienst.nl

Aanvullende maatregelen

Hieronder leest u onder andere werlke maatregelen van belang zijn voor de dienstverlening van De Arbodienst. De Arbodienst continueert gewoon met haar dienstverlening, maar neemt wel (preventieve) maatregelen in acht die in lijn zijn met het RIVM en de Rijksoverheid. De belangrijkste zaken treft u hieronder aan.

Afspraken met artsen en arboverpleegkundigen voorlopig telefonisch

Omdat het belangrijk is om de zorgprofessionals en kwetsbare mensen te beschermen tegen verdere verspreiding van COVID-19, heeft Argo Advies besloten om afspraken met met medisch personeel telefonisch te houden. Zo wordt het risico van nieuwe besmettingen van artsen en andere betrokkenen van het virus in deze setting verkleind.

Alle gesprekken met artsen of verpleegkundigen worden telefonisch gepland t/m 6 april 2020. Deze datum is onder voorbehoud. Heeft u een afspraak staan met een medisch professional van Argo Advies? Dan wordt er contact met u opgenomen om de afspraak telefonisch in te plannen. Door grote drukte, kan het in sommige gevallen wat langer duren dan u van ons gewend bent. 

Afspraak met de Adviseur Arbeid & Gezondheid

Indien u een afspraak heeft met een Adviseur Arbeid & Gezondheid, dient u samen met de Adviseur Arbeid & Gezondheid vast te stellen of de afspraak telefonisch gehouden kan worden. Dit geniet vanuit De Arbodienst de voorkeur. 

Aanvullende maatregelen voor werkgevers 

Werkgevers wordt geadviseerd om, waar dit redelijkerwijs mogelijk is, medewerkers thuis te laten werken. Ook wordt van werkgevers gevraagd om te bekijken of werktijden gespreid kunnen worden. Daarnaast worden alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers afgelast. Ook aan werkgevers wordt geadviseerd om zakelijke evenementen te annuleren. Deze aanvullende maatregelen kunnen bijdragen aan het tegengaan van besmetting. Deze maatregelen zijn, in ieder geval, van kracht tot 6 april 2020.

Daarnaast zijn de volgende aanvullende maatregelen van kracht tot, vooralsnog, 6 april:

  • Alle scholen en kinderopvangcentra in Nederland blijven vanaf 16 maart dicht tot en met 6 april.
    • Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat zij zorg kunnen blijven verlenen. 
  • Alle horeca en sportclubs zijn gesloten.
  • Houd tenminste 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Alle reeds genomen maatregelen worden verlengd tot en met 6 april. Daarover hebben wij u reeds geïnformeerd.
    • Geen handen geven.
    • Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt geadviseerd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Neem contact op met de huisarts als de klachten erger worden.
    • Vermijd het openbaar vervoer en andere openbare ruimtes.

Verdere informatie voor werkgevers rondom Coronavirus 

Hieronder treft u een document die is opgesteld door de branchevereniging Oval met de laatste infosheet rondom het Coronavirus.
Informatiesheet voor werkgevers over het coronavirus of bekijk de Infographic Coronavirus van De Arbodienst. Via deze website wordt u op de hoogte gehouden van de laatste nieuwsfeiten. 

Heeft u vragen?

Neem, daar waar mogelijk, direct contact op met uw adviseur inzetbaarheid. Heeft u hier geen gegevens van? Bereik ons dan via het contactformulier of 0880313200 tijdens kantoortijden. 

 

Het Laatste Nieuws