Bewegen#voorverbetering

Wij ondersteunen en begeleiden verzuimende medewerkers. Wij kijken niet alleen naar de verzuimende medewerkers, maar naar alle medewerkers binnen uw organisatie. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. 

 Het valt ons op dat mensen te weinig bewegen en onvoldoende gezond eten. Een ongezonde leefstijl zorgt voor een groot deel van het arbeidsverzuim. Omdat de gemiddelde leeftijd toeneemt, we langer moeten werken en het werk veelal zittend is, moet er meer aandacht geschonken worden aan een gezonde leefstijl.

 Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) vormt de start in het gezonder maken van uw organisatie. Dit onderzoek wordt vaak aangevraagd, nadat een Risico Inventarisatie en Evaluatie is afgenomen. Tijdens een dergelijk onderzoek signaleren wij:

  • de algemene gezondheidsrisico’s (denk aan ernstig overgewicht, hoog cholesterolgehalte, suikerziekte, etc.)
  • de gezondheidsrisico’s die te maken hebben met het werk
  • de veiligheid binnen de organisatie
  • de werkomstandigheden

 Wij gaan hierin verder dan reguliere medische onderzoeken. Wij spelen in op de duurzame inzetbaarheid en bespreken dit met uw organisatie aan de hand van de door ons opgemaakte anonieme groepsrapportage. Dat geeft u meer zicht op mogelijke gezondheidsproblemen bij uw medewerkers.  

 Onze experts zorgen voor het juiste advies en denken met u mee over de inzetbaarheid van uw medewerkers. 

 

 Wij hebben aandacht voor het individu!